Szerver
Karbantartás
Ajánlott oldalak :
pagerank
  Szerver
 

Online Marketing tájékoztató
avagy egy hosszú leírás kicsit szokatlan hangvételben

                                   
Kedves érdeklődő!

Először is engedje meg, hogy tegeződő társalgási formát használjak. No nem tiszteletlenségből, hanem mert az internet közvetlen világában sokkal elterjedtebb mint a magázódás és online marketing szempontból sokkal-sokkal előnyösebb.

Szervusz kedves érdeklődő!

Huhh, így már sokkal jobb. Köszi. Két okból olvasod ezt a tájékoztatót:

  1. Még nem rendelkezel honlappal, de tisztában vagy azzal, hogy az internet lett a kereskedelem első számú médiuma. A célcsoportod zöme itt tölti a mindennapjait. Itt tájékozódik, itt rendel ételt, sőt sokan már itt járnak iskolába is. Szeretnél készíttetni egy honlapot. Egy olyat, ami ügyfeleket hoz és folyamatosan pénz termel - Neked! Örülök, hogy felismerted az internetben rejlő lehetőségeket és biztosíthatlak, hogy rajtam nem fog múlni a céged felvirágzása.
  2. Már van egy honlapod, de eddig nem hozta meg a kívánt eredményt. Kicsit bosszús vagy? Úgy érzed kidobott pénz volt, pedig milyen lelkesen nézted ahogy készül? Nyugodj meg! A weboldal olyan, mint a kert. Akkor lesz igazán szép, ha Te csak az igényeidet adod meg, de szakértő gondozza, ápolja és építgeti. Lehet csinálni önerőből is, de akkor valószínűleg csak hobbikert, bocsánat hobbihonlap marad. Úgyhogy dőlj hátra és képzeld el, amint befutja a zöld a kertet, elöl illatos virágszőnyeg, oldalt pirosan mosolygó paradicsom és málnaültetvény, hátul pedig a kerti tó fölé magasodó barack és cseresznyefák. Ma mi ültetjük - Neked! Holnap Te szüretelsz!

 

A munkánk meglehetősen összetett. Számos komponensből áll, ráadásul a lehetőségek nagyban függnek a Te szolgáltatásaidtól, ill. termékeidtől. És bár mindannyian a nagy tudású, átugorhatatlan, megkerülhetetlen és (majdnem) becsaphatatlan Google nagyúr kezében vagyunk, azért néhány hét - néhány hónap kitartó munkával komoly eredményeket tudunk elérni. A jelszó pedig:

Ha a Google szeret, mindenki szeret!

Mindjárt elmondom, hogy mik azok a komponensek, amiket említettem, utána pedig ígérem, hogy rátérek az árakra is, csak előtte gyorsan vegyük át az alapfogalmakat. Hidd el, ezek nélkül nem lenne értelme elolvasni az árlistát:

Alapfogalmak:

Pagerank (ejtsd: pédzsrenk): A Google 0 és 10 között osztályozza a weboldalakat. Az osztályzat az oldal "értékességét, érdekességét" hivatott tükrözni és alapvetően attól függ, hogy azoknak az oldalaknak milyen az osztályzata, amiken a te oldalad linkje fent van. Minél magasabb a honlapod PageRank értéke, annál gyakrabban térképezi fel a Google, azaz annál hamarabb látszanak a Google-ban a honlapod friss hírei, új termékei. Upsz, jött egy újabb fogalom:

Oldalam linkje: Ismered a Startlap.hu-t ugye? Az egyik legnagyobb linkgyűjtemény. Az oldalad linkje pedig azt jelenti, hogy egy olyan szöveg van az adott oldalon, amire kattintva a látogató a Te oldaladra jut. (Tehát az oldal linkje NEM azt a srácot jelenti, aki félig elkészítette a weboldalad, majd fizetés után eltűnt.). Minél több linkje van az oldaladnak szanaszét a neten, annál könnyebben jutnak el hozzád a látogatóid. Vigyázz! Mivel a PageRank és az oldal linkjei között szoros összefüggés van, így kellő körültekintéssel kell kihelyezni az oldalad linkjét más oldalakra.

Google pozíció:
Ha a Google keresőbe beírsz egy szót, vagy kifejezést, akkor találatok sora jelenik meg. A sorrendet a Google határozza meg számos szempont alapján A SEO (Search Engine Optimization, azaz keresőoptimalizálás) pedig azt a törekvést jelenti, aminek hatására előrébb és előrébb kerülsz ezen a listán. Ne aggódj, számos referenciánk van arra, hogy igenis lehet az első helyre kerülni és ez nem elsősorban pénz, hanem inkább kitartó szorgos munka eredménye. Tehát a "Google pozíciód egy adott kulcsszóra" a találati listán elfoglalt helyed jelenti.

Amikor egy honlapot egy adott kulcsszóra optimalizálunk: Röviden úgy alakítjuk át a honlap (vagy oldal) szerkezetét és a rajta lévő szöveget, hogy a Google találati listáján minél jobb pozícióban legyen (lehetőleg az első öt között).Ok. Nagyjából ennyi "szárazanyagtartalom" elég. Lássuk a bevezetőben említett komponenseket, azaz milyen ötleteink vannak arra, hogy meglendítsük a Céged startnál álló bobját:

Online marketing feladatok:

Konkurenciaelemzés. Megnézzük, hogy a konkurenseid milyen weboldalt üzemeltetnek, és milyen online marketing eszközöket használnak az ügyfélszerzés érdekében. Továbbá megkeressük azokat a linkgyűjtő, cégnyilvántartó stb. oldalakat, ahol a konkurens honlap linkje szerepel. Így tudni fogod, hogy mit vess be és hol legyél jelen, hogy legyőzd a konkurenciát. Jó dolog, mert nem kell nulláról kitalálni hogy mi legyen a weboldaladon, hanem ötletet lopva és továbbfejlesztve gyorsabban tudsz előre haladni.

Kulcsszó kiválasztás: Azaz megnézzük, hogy melyek azok a kulcsszavak, amik a Te céged profiljába vágnak és a látogatók is előszeretettel írják be a Google keresőjébe. Persze itt honlaponként 3-10 kulcsszó lesz, Jó kulcsszóválasztással és optimalizálással a folyamatos látogatottság garantált.

Jelenlegi honlap elemzése: Ha van meglévő honlapod, akkor átvizsgáljuk azt. Pont úgy, mint ahogy a kocsidat szokták a szervizben. Javaslatot teszünk az olajcserére és figyelmeztetünk a rossz minőségű gumikra. Kábé ez, csak Online Marketing nyelven: megmondjuk, hogy mennyire optimalizált az oldal, mit értél el eddig és mire számíthatsz velünk, ill. azt is elmondjuk, hogy milyen marketing elemeket kéne beépíteni az oldaladba a jelenlegiek mellett/helyett.
Ez így kicsit szárazra sikeredett. Nézzünk egy példát:
Sokan raknak ki számlálót az oldalukra, ami semmi mást nem közöl, csak azt, hogy ciki-e az oldal látogatottsága vagy nem. Ettől biztosan nem fognak többen vásárolni. De ha feltennél a helyére egy szavazást, pl. "Szerinted melyik márka a menőbb:  HUGO BOSS, Benetton, Diesel", akkor tudni fogod, hogy melyik érdekli jobban a látogatóidat, tehát melyiket kell a jövő héten akciózni.

Honlapkészítés: Ha még nincs weboldalad, akkor a konkurenciaelemzés és kulcsszó választás után el tudjuk készíteni a Te saját konkurenciagyilkos, egyeduralomra törő, Google puszipajtás weboldalad.

Szövegírás: A weboldalra kerülő marketingszövegek (csalik, átvezetők stb.) megírásának nehéz feladatát is levesszük a válladról. A szövegeket pedig úgy írjuk meg, hogy SEO szempontból is illeszkedjenek az optimalizált weboldalba. Ha előre szeretnél jutni a Google-ban egy-egy kulcsszóra, akkor ez a szolgáltatás kell neked elsősorban (no meg az optimalizálás).

online marketing, látvány
Nem elég a jó Google pozíció! Fontos, hogy a látogatóid már az első másodpercekben "odaszögezd" az oldaladhoz.

SEO előkészítés: Ha jól teljesítő honlapot szeretnél, akkor folyamatosan figyelnie kell a látogatók szokásait. Hogyan találnak ránk, hol időznek sokáig, milyen oldalakat látogatnak szívesen stb. A SEO előkészítéssel a Te kezedbe adjuk azokat az eszközöket, amelyekkel a látogatói szokásokat figyelheted, ill. a saját Google szponzorált hirdetéseid kezelheted. Ráadásul két ingyenes szoftvert is kapsz, amikkel a honlapod Google besorolását, valamint a kulcsszó pozícióidat tudod folyamatosan és pofonegyszerűen ellenőrizni.

online marketing, keresőoptimalizálás
A Google Analytics mindent megmutat nekünk. Épp csak azt nem, hogy a látogató mikor mosott utoljára fogat.

Linkmarketing-linképítés: A legszebb honlap sem ér semmit, ha nem találnak rá az interneten. Mi megkeressük neked azokat a linkgyűjteményeket, cégadatbázisokat, ahová érdemes regisztrálni. Beregisztráljuk a honlapod és le is ellenőrizzük, hogy kirakták-e az oldalad linkjét. Ha eddig nem volt linképítés a honlapodhoz, akkor a rámutató linkek száma valahol 10 és 50 között lehet. A szupertitkos adatbázisaink alapján viszont akár 1.000 linket is ki tudunk helyezni. A szolgáltatás két szempontból is fontos: egyrészt nő a honlapod látogatottsága, másrészt - ha jól csináljuk - emelkedik a PageRank értéke. 

Bannermarketing: Ahogyan linkgyűjtemények, úgy bannerhirdetés-gyűjtemények is szép számmal akadnak a neten: Például best-top.hu (upsz, most elárultam az egyik bannerportált a titkos adatbázisomból. Nem baj, van még vagy nyolcvan). Bár a legtöbb site-on a hirdetések jó része inkább warez és erotikus tartalmú, nekünk mégis jól jöhet. Gondold csak végig:
Tegyük fel, hogy egy illatszer kereskedésed van. A sok nyálcsorgató pattanásos kamasz (ne nevess, néhány éve még mi is közéjük tartoztunk) pedig ezt olvassa: "Felhagynál a virtuális szexszel? Kéne már egy tuti barátnő? A BOSS Selection-nek egyik nyuszi sem tud ellenállni! Kattints és hódítsd meg a szomszédasszonyt is!"

Keresőoptimalizálás: Úgy optimalizáljuk a honlapod, hogy a megadott kulcsszavakra vagy kulcs-kifejezésekre a Google kereső találati listáján az első 10 találat között szerepeljen. Az optimalizálás számos feladatot tartalmaz: Honlap struktúra átvizsgálás és javítás, Meta tag-ek, stíluslapok és objektumok vizsgálata és javítása, valamint a szöveges anyagok átvizsgálása és javítása is. Nem akarlak untatni ezekkel. Lényeg: Az optimalizálás elengedhetetlen harci eszköz a Google nagyúr és az első néhány helyet elfoglaló csatlós ellen vívott harcban. ha jól csináljuk, ÓRIÁSI előnyre teszünk szert a konkurenciával szemben.

online marketing, SEO segístég
A számítóbbgép.hu nyolc különböző Gamer pc-s kulcskifejezésre az első.
A Gamer PC konfiguráció kifejezésre az első, a második és a harmadik helyet is elfoglalja.

Google hirdetési kampányok lebonyolítása: (Google szponzorált hirdetések, amik a Google jobb oldalán vagy felül kiemelten jelennek meg). Jó ott lenni, csak sajnos fizetős szolgáltatás. De legalább Te mondhatod meg, hogy összesen vagy naponta mennyit vagy hajlandó áldozni rá. Ja, és nem a megjelenésért, hanem a kattintások után kell fizetni. Persze mondanom sem kell, hogy megtervezzük a hirdetést, elkészítjük a kampányt és felügyeljük a futását. Neked csak a telefont kell felkapkodnod és intézni a megrendeléseket.

Hirdetés előkészítés: Az interneten számos portál kínál ingyenes, vagy nagyon olcsó hirdetési lehetőséget (Expressz.hu, aprónet.hu, stb.). Egy kereskedelmi cégnek vétek lenne ezeket a lehetőségeket kihagyni, úgyhogy azt javaslom, Te se menj el mellette. Van vele munka, ez tény. De előnyhöz jutsz a konkurenciával szemben. Ha kéred, megmutatom, hogy melyek ezek a portálok és segítek a hirdetésfeladás első lépéseiben. Ha nincs rá időd/energiád, akkor én is feladhatom helyetted a hirdetéseket kétheti-havi rendszerességgel (így egyrészt nem évül el, másrészt hiába veszi észre a konkurencia és ad fel hirdetést. Max két hét és bocs, de a mi hirdetésünk előrébb van).

Egyéb értékesítési lehetőségek felkutatása: Számos olyan eddig fel nem sorolt lehetőség van a neten, ami nem kerül pénzbe, viszont látogatókat - és üzletet - hozhat. Néhány ötlet - ezeket szívesen mondom e neked, és akár dolgozhatsz is rajtuk. Ha több ötlet kellene, akkor viszont komolyabb együttműködésre van szükség.

  1. Vatera, teszvesz stb. aukciós portálok
  2. Linkcsere program. Te az enyémet hirdeted, én a tied. Mindenki jól jár.
  3. Kuponportálok. Némi kedvezmény és máris egy új közösségbe férkőztél be a hirdetéseddel

Folytassam marketingötletekkel vagy SEO javaslatokkal?
Írjam le, hogy mit tapasztaltam, amikor az oldaladra látogattam?
Mutassam meg, hogy mit kéne tartalmaznia az árajánlatodnak vagy a számládnak?

NEM!

Mára ennyi szöveg elég. A többit - ha érdekel - majd személyesen.

Végezetül, ahogy ígértem, a szolgáltatások árait adom meg. Hangsúlyozom, hogy ez egy árlista. Hogy mely elemei és milyen konstrukcióban kellenek neked, az egy személyes megbeszélésen szokott eldőlni.

Ha úgy érzed, hogy kellenek neked ezek a szolgáltatások, ha szeretnéd könnyes szemmel, izgatottan figyelni, ahogy a weboldalad megelőzi a konkurenciát, akkor

írj (info@telnetwork.hu),
hívj (06-1-273-0393),
vagy küldj postagalambot (Telnetwork Magyarország Kft. 1032 Bp., Zápor u. 53.).

Az árakat tartalmazó tájékozató letöltéséhez töltsd ki az alábbi adatlapot!

Név:
*
E-mail:
*
Telefonszám:
*
Cím:
Üzenet:
*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező

 

 
 

 

Karbantartás | Szerverek | Számítógépek 3 év garanciával | Small Business Server | Panda Antivirus | Partnerek


Olcsó kövelőiroda, könyvelés Budapest
Új építésű, közel nulla energiaigényű házak Solymáron passzívház szakértőtől

Ipari légtechnikai elemek és idomok gyártása
Tűzvédelmi szakértő, tűzvédelmi szabályzat készítése, tűzvédelem

Olcsó kövelőiroda, könyvelés Budapest
Új építésű, közel nulla energiaigényű házak Solymáron passzívház szakértőtől

Ipari légtechnikai elemek és idomok gyártása
Tűzvédelmi szakértő, tűzvédelmi szabályzat készítése, tűzvédelem